You are currently viewing Godišnjica premijere filma Tootsie redatelja Sydneyja Pollacka

Godišnjica premijere filma Tootsie redatelja Sydneyja Pollacka

Na današnji dan, 1. prosinca 1982. godine održana je holivudska premijera legendarnog filma “Tootsie”, u kojem se Dustin Hoffman pojavljuje uz Jessicu Lange, Terija Garra, Dabney Coleman, Charlesa Durninga, Billa Murraya i Geenu Davis.

“Tootsie” je stvarni klasik redatelja Sydneyja Pollacka koji je započeo novi holivudski trend i postavio nove standarde u toj nepredvidljivoj komediji. Jessica Lange dobila je Oscara 1983. godine za najbolju sporednu ulogu, a film je dobio još devet nominacija za tu prestižnu nagradu.

Michael Dorsey (Dustin Hoffman) talentirani je glumac, ali njegova zahtjevna priroda i tvrdoglavost razljutili su sve producente u New Yorku. Sada ga nitko ne želi angažirati. No Michael treba novac – točnije osam tisuća dolara – a kako bi ga zaradio, spreman je odigrati ulogu života. Kada dobije ulogu žene u sapunici, postane jako popularan. No nitko ne zna da je televizijska zvijezda zapravo muškarac. Veliki problem nastane kada se Michael zaljubi u glavnu glumicu u seriji. Kako će joj to reći ako ona misli da je on žena?

Goran Čelig