You are currently viewing Godišnjica premijere komedije Tatica u suknji Chrisa Columbusa

Godišnjica premijere komedije Tatica u suknji Chrisa Columbusa

Na današnji dan, 24. studenog 1993. godine u sjevernoameričkim kinima počela se prikazivati superpopularna komedija “Tatica u suknji” (Mrs. Dubtfire) koju je maestralno režirao Chris Columbus.

Daniel Hillard (Robin Williams) izmučeni je otac koji izgubi posao glasovnoga glumca za crtane filmove. Kada priredi propalu zabavu iznenađenja svome sinu Chrisu, sve krene nizbrdo. Supruzi Mirandi (Sally Field) Daniela je preko glave te želi rastavu. Na parnici za rastavu braka Danielu ne pripadne skrbništvo nad djecom, ali smije ih posjećivati. No njemu nije dovoljno viđati djecu jedanput na tjedan. Uz pomoć prijatelja, kazališnog šminkera Franka, preruši se u gospođu Doubtfire, ženu u zrelim godinama, oštra jezika i vrlo vještu s djecom. Pod krinkom gospođe Doubtfire Daniel se svojim šarmom ponovno uvuče u živote svoje obitelji, koja ništa ne sluti. Ali njegova je gluma predobra, što će u konačnici rezultirati nizom problema. A ako ga raskrinkaju, mogao bi zauvijek ostati razdvojen od obitelji…

Urnebesno smiješna i zabavna, ali istovremeno topla i dojmljiva komedija “Tatica u suknji” slavnog redatelja Chrisa Columbusa jedna je od najboljih i najvoljenijih komedija devedesetih, priča o snazi očinske ljubavi kojoj se ništa ne može ispriječiti. Robin Williams jedan je od najvećih komičara svih vremena, što je uvelike potvrdio i tom sjajnom ulogom, još se jednom pokazavši i pravim majstorom imitiranja različitih likova. Gledati ga kako se pretvara da je postarija gospođa pravi je užitak, a ni nakon puna dva sata film ne prestaje biti originalan i uzbudljiv.

Snimljen prema romanu Anne Fine, film je to koji doista zaslužuje mjeriti se s izvornikom na svim razinama.

Goran Čelig