You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma borilačkih vještina Zavjera u San Franciscu

Godišnjica kinopremijere filma borilačkih vještina Zavjera u San Franciscu

Na današnji dan, 16. kolovoza 1974. godine u američkim se kinima počeo prikazivati niskobudžetni borilački film “Zavjera u San Franciscu” (Slaughter in San Francisco), koji će ostati zapamćen po nekolicini poznatih borilačkih imena, među kojima je i Chuck Norris kao Chuck Slaughter, zločinački um.

Solidna koreografija sa standardnim zvucima udaraca, loša gluma i scenarij prepun nebuloza i prekomičnih situacija te izvrsna borba pri kraju filma snimljena s Donom Wongom i Chuckom Norrisom… – riječju, uradak je to samo za ljubitelje filmova borilačkih vještina koji mogu probaviti preloš scenarij. No zapamćen je po tome što u njemu Norris glumi negativca, isto kao u glasovitom naslovu “Na zmajevom putu” Brucea Leeja.

Taj film Golden Harvesta u svijetu je poznat i pod nazivom “Karate Cop”, a bio je distribuiran i pod nazivom “Chuck Norris vs. The Karate Cop”. Režirao ga je majstor žanra Lo Wei, čovjek zaslužan i za režiju slavnog “Velikoga gazde” (The Big Boss), koji je proslavio i prerano preminulu akcijsku zvijezdu Brucea Leeja. Snimljen je u hongkonško-američkoj produkciji.

U glavnim se ulogama pojavljuju spomenuti Chuck Norris i Don Wong te Chuck Boyd, Sylvia Chang i mnogi drugi.

Goran Čelig