You are currently viewing Luksuzno izdanje albuma The Dark Side of the Moon legendarne grupe Pink Floyd
Pink Floyd, 1973. (snimka: Hipgnosis)

Luksuzno izdanje albuma The Dark Side of the Moon legendarne grupe Pink Floyd

U prodaji je novi, luksuzni box set sastava Pink Floyd koji obilježava 50 godina od izlaska jednog od najlegendarnijih i najutjecajnijih albuma svih vremena, “The Dark Side of the Moon”. Remasterirano izdanje koje prati 50. godišnjicu jednog od najprodavanijih albuma u glazbenoj povijesti sada je dostupno u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča. Album će također biti dostupan u Dolby Atmosu na streaming-servisima, kao i dio deluxe box seta.

Novi deluxe box set uključuje CD i gatefold vinilnog remasteriranog studijskog albuma te Blu-ray + DVD audiosnimke originalnog 5.1-miksa i remasterirane stereoverzije. Set također uključuje dodatni novi Blu-ray s Atmos-mixom plus CD i LP “The Dark Side of the Moon – Live at Wembley Empire Pool, London, 1974.”. To izdanje moguće je i zasebno kupiti. Originalno je snimljeno u studenome 1974. tijekom zimske turneje sastava, a tu snimku krasi naslovnica s izvornim crtežom Georgea Hardieja iz 1973. godine.

No to nije sve, knjigu “Pink Floyd – The Dark Side of the Moon: 50th Anniversary” fanovi također imaju priliku nabaviti kao zasebno izdanje pod okriljem izdavačke kuće Thames & Hudson. Uredila ju je fotografkinja Jill Furmanovsky u suradnji s grafičkim dizajnerom i suosnivačem Hipgnosisa Aubreyjem Powellom. Tom veličine LP-a donosi rijetke i dosad neobjavljene fotografije nastale u tom razdoblju, a odabir je napravljen u suradnji s originalnim članovima Pink Floyda, koji su putem svog službenog YouTube-kanala najavili i minidokumentarac sastavljen od tri epizode, pod naslovom “50 Years in a Heartbeat: The Story of The Dark Side of the Moon”.

Goran Čelig