You are currently viewing Godišnjica pretpremijere filma Van Helsing redatelja Stephena Sommersa

Godišnjica pretpremijere filma Van Helsing redatelja Stephena Sommersa

Na današnji dan, 3. svibnja 2004. godine u Universal Cityju održana je pretpremijera akcijskog horor-spektakla “Van Helsing”. Prema vlastitom scenariju režirao ga je Stephen Sommers (Smrt pod morem, Mumija, Čudni Thomas…). U svjetsku kinodistribuciju krenut će dva dana potom, 5. svibnja.

Potkraj 19. stoljeća poznatog lovca na vampire Gabriela Van Helsinga (Hugh Jackman) progoni prošlost, koje se ne može sjetiti, ali i misija koju ne može zanemariti. Pronalazi zemlju kojoj se i u prošlosti divio, a u kojoj oživljavaju legendarna stvorenja tame. To je mjesto kojim vlada zao, zavodljiv i nepobjediv vampir grof Drakula (Richard Roxburgh). Van Helsingova je misija ubiti Drakulu. Anna Valerious (Kate Beckinsale) jedna je od posljednjih članica moćne kraljevske obitelji koju je Drakula doveo do ruba uništenja. Jedino što Anna želi jest osvetiti pretke i prekinuti drevno prokletstvo ubojstvom vampira. Van Helsing i Anna odlučni su u namjeri da ubiju zajedničkog neprijatelja i unište njegovo carstvo straha. No izazivajući neprijatelja koji nikada ne umire, Van Helsing otkriva tajnu o kojoj nije ni sanjao i suočava se s neotkrivenim misterijem iz svoje skrivene prošlosti…

Film je 2005. godine osvojio nagradu ASCAP, a zahvaljujući zvijezdama Hughu Jackmanu i Kate Beckinsale dobro je prošao i na kinoblagajnama.

Goran Čelig