You are currently viewing Godišnjica premijere trilera Razotkrivanje redatelja Barryja Levinsona

Godišnjica premijere trilera Razotkrivanje redatelja Barryja Levinsona

Na današnji dan, 28. studenog 1994. godine u Westwoodu premijerno je prikazan triler “Razotkrivanje” (Disclosure), snimljen prema scenariju glasovitog romanopisca, scenarista (Jurski park) i povremenog filmskog redatelja (Stari Divlji zapad) Michaela Crichtona, koji se tim filmom prvi put okušao u ulozi producenta. Režiju filma prepustio je također slavnom Barryju Levinsonu (Bugsy).

U svijetu brojnih brakorazvodnih parnica Tom (Michael Douglas) i Susan Sanders (Caroline Goodall) čine skladan par koji odolijeva svim životnim nedaćama. Uvijek spremni podržati jedno drugo, sretno nastanjeni u domu iz snova i roditelji dvoje djece, Tom i Susan žive bez razmirica, sve do trenutka kada Tom dozna da ga je zaobišlo dugo očekivano promaknuće. Iako je upravo on bio zaslužan za novi uspjeh tvrtke, Tom otkriva kako je šefovsko mjesto pripalo ambicioznoj Meredith Johnson, njegovoj bivšoj ljubavnici. Zabrinut za svoj posao, Tom odlazi na večeru s Meredith (Demi Moore), samo kako bi doznao da atraktivna poslovna žena želi uložiti u njega mnogo više od dionica…

“Razotkrivanje” pripada gornjem domu Levinsonovih filmova i, kao rijetko napeta i uspjela drama, tek čeka novu kritičarsku afirmaciju. Iako je površinski više nego atraktivan, sa zarazno privlačnom Demi Moore u ulozi negativke, Levinsonov je film u svojoj srži nemilosrdna analiza uredske hijerarhije. Osim intrigantne teme seksualnog zlostavljanja, zanimljivost filma nalazi se upravo u detaljnom prikazivanju načina na koji funkcioniraju veliki poslovi.

Filmu dakako nimalo ne odmaže seksepilna Demi Moore u ulozi beskrupulozne poslovne žene, a ni Michael Douglas kao čovjek u nevolji. Osim sjajnog Donalda Sutherlanda, izvrstan je posao obavila i renomirana britanska glumica Caroline Goodall (Schindlerova lista) u ulozi Douglasove supruge.

Goran Čelig