You are currently viewing Godišnjica premijere legendarnog omnibusa Četiri sobe

Godišnjica premijere legendarnog omnibusa Četiri sobe

Radnja filma “Četiri sobe” (Four Rooms) smještena je u hotel Mon Signor, instituciju koja je četrdesetih i pedesetih godina prošloga stoljeća bila omiljeno svratište holivudske elite, a sada su došla teška vremena. Ted (Tim Roth) na Staru godinu ondje se zapošljava kao hotelski potrčko i već prvog dana doživljava četiri bizarne dogodovštine (od kojih je svaku napisao i režirao drugi redatelj). Film se u kinima diljem svijeta pojavio na današnji dan, 9. prosinca 1995. godine.

Redateljica Allison Anders Teda će u svojoj priči “The Missing Ingredient” sukobiti s gomilom vještica (Sammi Davis, Valeria Golino, Madonna, Lili Taylor, Alicia Witt), kojima će on postati neophodan sastojak za složeni magijski ritual.

Alexandre Rockwell u priči “The Wrong Man” pogreškom će ga uvesti u hiperbizarne sadomazohističke seanse neobičnog bračnog para (Jennifer Beals i David Proval).

Robert Rodriguez u “The Misbehavers” povjerio mu je čuvanje dvoje nestašne djece meksičkoga gangstera (Antonio Banderas), a Quentin Tarantino u svojoj priči “The Man From Hollywood” naposljetku mu je demonstrirao poznavanje filmofilskih trivija, ustvari kopirajući jednu epizodu kultne serije “Alfred Hitchcock predstavlja vam…”.

Goran Čelig