You are currently viewing Godišnjica premijere komedije Tenacious D: Trzalica sudbine Liama Lyncha

Godišnjica premijere komedije Tenacious D: Trzalica sudbine Liama Lyncha

Na današnji dan, 22. studenog 2006. godine u redovnu američku kinodistribuciju krenula je komedija “Tenacious D: Trzalica sudbine” (Tenacious D in The Pick of Destiny) u režiji Liama Lyncha. Jack Black (Škola rocka) i Kyle Gass (Elf), članovi rock-dua zvanog Tenacious D, zvijezde su te urnebesne komedije u kojoj tumače sami sebe. Uz njih u filmu se pojavljuju legendarni glazbenici kao što su Ronnie James Dio, Meat Loaf i Dave Grohl. Osim toga, Black i Gass, zajedno s redateljem Lynchom, potpisuju i scenarij.

Tog sudbonosnog dana u Venice Beachu sretnu se JB (Jack Black) i KG (Kyle Gass) i shvate kako im je suđeno da uđu u povijest kombinacijom svojih glazbenih genija. No kada izostane uspjeh preko noći, njih dvojica kreću u potragu za legendarnom “Trzalicom sudbine”, posebnom trzalicom za koju se vjeruje kako posjeduje čarobne moći i koja može svakog amatera učiniti rock-legendom.

Njihova epska potraga, koja uključuje razmirice sa snagama zakona, susrete sa zgodnim studenticama i s legendarnim Sasquatchem, nasmijat će vas do suza.

Goran Čelig