You are currently viewing Godišnjica premijere komedije Par-nepar s Budom Spencerom i Terrenceom Hillom

Godišnjica premijere komedije Par-nepar s Budom Spencerom i Terrenceom Hillom

Na današnji dan, 28. listopada 1978. godine u talijanskim kinima počela se prikazivati urnebesna komedija “Par-nepar” (Pari e dispari | Odds and Evens) s tada jako popularnim Budom Spencerom i Terrenceom Hillom.

Johnny Firpo (Terence Hill), poručnik američke mornarice, u Miamiju uživa se natjecati u ragbiju i utrkama glisera. S druge strane, Charlie (Bud Spencer) vozač je kamiona, razvozi razne terete, a zadnji koji mora sigurno prevesti jest akvarij pun dupina. Njih dvojica sretnu se kada smutljivci sabotiraju Johnnyjev gliser, a dvojac otkrije da se iza prijevare nalazi banda kladioničara, koje predvodi Paraboulis The Greek (Luciano Catenacci), koji kontrolira i namješta sve kladionice u Floridi. No jako su se prevarili ako su mislili varati ovaj duo.

Film je režirao Sergio Corbucci po scenariju Marija Amendole i Bruna Corbuccija, a u glavnim ulogama u filmu, osim Spencera i Hilla, pojavljuju se i Luciano Catenacci, Marisa Laurito, Kim McKay, Salavatore Borghese, Jerry Lester i mnogi drugi.

Goran Čelig