You are currently viewing Godišnjica premijere filma Vučje bratstvo Christophea Gansa

Godišnjica premijere filma Vučje bratstvo Christophea Gansa

Na današnji dan, 31. siječnja 2001. godine u francuska kina pušten je sjajan akcijski film “Vučje bratstvo” (Le Pacte des loups | Brotherhood of the Wolf).

Godine 1766. žitelji Gévaudana uplašeni su neobičnim događajima. Njihov brdoviti krajolik često je u stisku magle i u kasne sate krikovi koji lede krv u žilama odzvanjaju okolicom. Zvijer je u pohodu! Ubija žene i djecu, okrutno trgajući žrtve… Mještani organiziraju potjere, ali zvijer im uvijek, na neobjašnjiv način, umakne. Kralj na mjesto događaja šalje Grégoirea de Fronsaca, čovjeka od velika njegova povjerenja i cijenjena znanstvenika…

Film temeljen na istinitom događaju koji se odigrao za vladavine Luja XV. ponovno oživljuje francuski mit o Zvijeri iz Gévaudana, a godine 2002. bio je nominiran za nekoliko nagrada Saturn. Iste je godine osvojio i nagradu Cezar za najbolju kostimografiju.

Film je znalački režirao Christophe Gans prema scenariju Stéphanea Cabela, a u glavnim ulogama pojavljuju se Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Vincent Cassel, Émilie Dequenne i drugi.

Goran Čelig