You are currently viewing Godišnjica premijere akcijskog filma Ledeni ubojica Simona Westa

Godišnjica premijere akcijskog filma Ledeni ubojica Simona Westa

Na današnji dan, 13. siječnja 2011. godine održana je ruska, a time i svjetska premijera vrlo popularnog akcijskog filma “Ledeni ubojica” (The Mechanic). Zvijezda akcijskih filmova Jason Statham pojavljuje se u glavnoj ulozi u tom remakeu istoimenog filma iz 1972. godine. Film je režirao Simon West, redatelj koji je slavu stekao eksplozivnim “Con Airom” (1997.).

Arthur Bishop (Jason Statham) elitni je ubojica strogog reda, stroj s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtijeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u tome najbolji. No kada ubiju njegova mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan. Sam si nameće sljedeći zadatak – odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve.

Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevu sinu. Sistematični ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje, započinje smrtonosno mentorstvo… U potrazi za konačnom metom prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

Goran Čelig