You are currently viewing Godišnjica premijere akcijskog filma Ledeni ubojica Simona Westa

Godišnjica premijere akcijskog filma Ledeni ubojica Simona Westa

Na današnji dan, 13. siječnja 2011. godine održana je ruska, a time i svjetska premijera vrlo popularnog akcijskog filma “Ledeni ubojica” (The Mechanic). Zvijezda akcijskih filmova Jason Statham pojavljuje se u glavnoj ulozi u tom remakeu istoimenog filma iz 1972. godine. Film je režirao Simon West, redatelj koji je slavu stekao eksplozivnim Con Airom.

Arthur Bishop (Jason Statham) elitni je ubojica strogog reda, stroj s jedinstvenim talentom za čisto uklanjanje meta. Taj posao zahtijeva profesionalno savršenstvo i potpunu nevezanost, a Bishop je u tome najbolji. No kada ubiju njegova mentora i bliskog prijatelja Harryja (Donald Sutherland), Bishop je itekako vezan. Sam si nameće sljedeći zadatak – odgovorne za to ubojstvo želi vidjeti mrtve.

Misija se zakomplicira kad Harryjev sin Steve (Ben Foster) dolazi s istim osvetničkim ciljem i naumom da izuči Bishopov zanat. Bishop je oduvijek djelovao sam, ali ne može okrenuti leđa Harryjevu sinu. Sistematični ubojica uzima impulzivnog studenta pod svoje okrilje, započinje smrtonosno mentorstvo… U potrazi za konačnom metom prijete im prijevare, a oni koji bi trebali riješiti probleme i sami postaju problem.

Goran Čelig