You are currently viewing Godišnjica premijere akcijskoga filma Otporan na metke Brucea Malmoutha

Godišnjica premijere akcijskoga filma Otporan na metke Brucea Malmoutha

Na današnji dan, 9. veljače 1990. godine u američka kina biva pušten akcijski film “Otporan na metke” (Hard to Kill), atraktivan i uzbudljiv akcijski triler glumca i redatelja Brucea Malmoutha, te drugi film u karijeri majstora borilačkih vještina, producenta, scenarista, redatelja i glumca Stevena Seagala. Riječ je o korektno režiranom filmu osvete s velikim brojem atraktivnih akcijskih sekvencija.

Odlučni Mason Storm (Steven Seagal) izuzetno je sposoban LAPD detektiv koji jedne večeri 1983. godine na kasetu snimi razgovor skupine kriminalaca i njihova zagonetnog šefa koji zapovjedi nečije ubojstvo. Mason ne zna da su ga gangsteri vidjeli te da je njihov šef, ambiciozni mladi senator Vernon Trent (Bill Sadler), zapovjedio uklanjanje neželjenog svjedoka i njegove obitelji. Nakon što svom šefu i prijatelju, poručniku Kevinu O’Malleyu (Frederick Coffin), otkrije neke detalje o slučaju, odlazi kući, supruzi Feliciji (Bonnie Burroughs) i sinčiću Sonnyju (Zachary Rosencrantz). Te noći napadnu ga Trentovi plaćenici, ubiju Feliciju, njega teško rane, a Sonny uspije pobjeći. Sljedećih sedam godina Mason će provesti u dubokoj komi, a za njega se brine medicinska sestra Andy Stewart (Kelly LeBrock).

Istodobno, senator Trent gradi uspješnu karijeru te postaje jedan od najuglednijih i najutjecajnijih političara. A kad se Mason 1990. godine napokon probudi iz kome, vijest o neočekivanom događaju za vrat će mu opet navući Trentove ubojice. U borbi protiv senatora, u potrazi za sinom i osveti suprugina ubojstva Masonu će pomoći odvažna Andy i u međuvremenu umirovljeni O’Malley.

Goran Čelig