You are currently viewing Godišnjica premijere filma Put do slave Roberta Zemeckisa

Godišnjica premijere filma Put do slave Roberta Zemeckisa

Na današnji dan, 26. rujna 2015. godine na filmskom festivalu u New Yorku, u sklopu programa “Film na otvorenom”, s kinodistribucijom počeo je naslov “Put do slave” (The Walk) slavnog Roberta Zemeckisa.

Dvanaest ljudi hodalo je po Mjesecu, ali samo je jedan čovjek – Francuz Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) – hodao po nepreglednoj praznini između dva tornja Svjetskog trgovačkog centra… Uz pomoć mentora Pape Rudyja (Ben Kingsley) i neobične grupe međunarodnih novaka Petit i njegova družina nadjačat će sve izglede, izdaje, razmirice i bezbrojne opasnosti kako bi uspjeli u svom ludom planu…

Robert Zemeckis, redatelj svevremenskih hitova kao što su “Forrest Gump”, “Brodolom života”, “Povratak u budućnost”… ponovno se poslužio tada najmodernijom filmskom tehnologijom kako bi publici dočarao emotivnu i fantastičnu likovima ispunjenu priču. Uz inovativnu fotorealističnu tehnologiju i IMAX 3D vještinu film “Put do slave” istinsko je filmsko iskustvo, prava prilika za filmofile diljem svijeta da osjete kako je to biti u oblacima.

Sam film ljubavno je pismo Parizu i New Yorku sedamdesetih godina prošloga stoljeća, ali iznad svega to je ljubavno pismo dvama tornjevima Svjetskog trgovačkog centra u njihovu punom sjaju.

Goran Čelig