You are currently viewing Godišnjica premijere filma Povratak Pink Panthera redatelja Blakea Edwardsa

Godišnjica premijere filma Povratak Pink Panthera redatelja Blakea Edwardsa

Na današnji dan, 21. svibnja 1975. u američkim se kinima pojavio treći, vjerojatno najpoznatiji nastavak iz serijala filmova o Pink Pantheru, pod nazivom “Povratak Pink Panthera” (The Return of the Pink Panther). Genijalci komedije i parodije Blake Edwards i Peter Sellers ponovno se susreću u novoj priči o slavnom dijamantu.

Ukraden je poznati dragulj, Pink Panther, a ostavljen je samo jedan trag – bijela rukavica, zaštitni znak svjetski poznatog kradljivca dragulja Fantoma (Christopher Plummer). Iako se za njega vjeruje da je u mirovini, odmah postaje glavni osumnjičeni na popisu inspektora Clouseaua. Inspektor je uvjeren da se Fantom vratio i iskorištava sve svoje resurse da otkrije njegov pravi identitet…

Želeći sprati ljagu sa svog imena, Fantom namjerava pronaći pravog lopova i šalje Clouseaua za lažnim tragom. Budalaštine inspektora Clouseaua napokon gurnu njegova šefa, glavnog inspektora Dreyfusa preko ruba te on odluči ubiti Clouseaua kako bi ga se jednom i za svagda riješio!

U glavnim se ulogama pojavljuje Peter Sellers kao inspektor Jacques Clouseau, Christopher Plummer kao Sir Charles Litton, Catherine Schell kao Lady Claudine Litton, Herbert Lom kao glavni inspektor Charles Dreyfus te Peter Arne kao pukovnik Sharki. Nezaboravnu glazbenu temu potpisuje Henry Mancini.

Goran Čelig