You are currently viewing Godišnjica premijere filma Ponoć u vrtu dobra i zla Clinta Eastwooda

Godišnjica premijere filma Ponoć u vrtu dobra i zla Clinta Eastwooda

Na današnji dan, 22. studenog 1997. godine u kalifornijskom Burbanku održana je premijera filma “Ponoć u vrtu dobra i zla” (Midnight in the Garden of Good and Evil). Redatelj, slavni Clint Eastwood, u toj posve nepredvidivoj, očaravajućoj i istinitoj priči temeljenoj na fenomenalnoj uspješnici Johna Berendta o šokantnom ubojstvu u otmjenom gradu Savanni u Georgiji, južnjačkom domu nevjerojatno očaravajućih i ekscentričnih likova, vješto upravlja glavnim glumcima Kevinom Spaceyjem, Johnom Cusackom i Judeom Lawom.

Kad Njujorčanin John Kelso (John Cusack) dođe u Savannu kako bi napisao članak o elegantnoj i ekskluzivnoj božićnoj zabavi, nađe se u središtu senzacionalnog suđenja za ubojstvo svome domaćinu Jimu Williamsu (Kevin Spacey). Odlučan da napiše knjigu o ubojstvu mlađega Williamova naprasitog ljubavnika (Jude Law), Kelso se susreće s egzotičnim lokalnim stanovnicima.

Između ostalog, ovdje su bivši odvjetnik koji je postao lutajući skvoter, vudu-svećenica i napadni transvestit Lady Chablis (glumi samu sebe).

Goran Čelig