You are currently viewing Godišnjica premijere filma Neustrašiva hijena glumca i redatelja Jackieja Chana

Godišnjica premijere filma Neustrašiva hijena glumca i redatelja Jackieja Chana

Na današnji je dan, 17. veljače 1979. godine u Hong Kongu održana premijera kung-fu / martal art komedije “Neustrašiva hijena” (Xiao quan guai zhao | The Fearless Hyena), koju je režirao, napisao scenarij te naravno odglumio glavnu ulogu Jackie Chan.

Sing Lung mladić je koji živi u dalekom selu s djedom, majstorom kung-fua. Sing prvo ne uzima svoje treninge zaozbiljno, kocka se i stalno ulazi u svađe i tučnjave u kojima otkriva sposobnosti za koje mu je djed savjetovao da ih čuva u tajnosti. Sing ne sluša djeda pa tako ubrzo nailazi na bandu čiji članovi žele da ih nauči borilačkim vještinama, a onda mu i njihov šef nudi posao kako bi se borili s rivalima iz suparničkih škola. Kada se pročuje za školu, to će privući i zlog majstora kung-fua, koji pronalazi Singova djeda i ubija ga. Sing Lung želi osvetu…

Osim Jackieja Chana, u filmu glume James Tien u ulozi djeda, Dean Shek te Kun Li u ulozi zlog majstora kung-fua koji želi uništiti Sing Lungov kung-fu. S obzirom na veliki uspjeh originala, četiri godine poslije snimljen i nastavak filma (Fearless Hyena Part II).

Goran Čelig