You are currently viewing Godišnjica premijere filma Lovac na trolove redatelja Andréa Øvredala

Godišnjica premijere filma Lovac na trolove redatelja Andréa Øvredala

Na današnji se dan, 29. listopada 2010. godine premijerom u domicilnoj Norveškoj (ali i u Brazilu) počeo prikazivati više nego zanimljiv akcijsko-fantastični horor “Lovac na trolove” (Trolljegeren | Trollhunter) u režiji Andréa Øvredala.

Grupa studenata istražuje seriju misterioznih smrti koje su navodno skrivili medvjedi, ali uskoro otkrivaju kako se tu radi o mnogo opasnijim stvarima. Počinju pratiti tajanstvenog lovca i shvaćaju da on zapravo lovi trolove…

Taj uzbudljiv i ludo zabavan film sadržava fantastične specijalne efekte divovskih trolova (CGI) koji stvaraju kaos po norveškom krajoliku, a zbog upotrebe kamere iz ruke osjećat ćete se kao da se i sami nalazite usred zbivanja. S obzirom na relativno mali budžet, rezultat je i više nego impresivan te lako pamtljiv uradak. A kad u prvom planu i nisu trolovi, pred vama se otkriva fascinantan svijet osebujnih karaktera iz norveške provincije i priča iz norveškoga folklora.

Glume Otto Jespersen, Hans Morten Hansen, Tomas Alf Larsen, Johanna Mørck, Knut Nærum, Robert Stoltenberg, Glenn Erland Tosterud i drugi, a snimatelj je bio Hallvard Bræin.

Goran Čelig