You are currently viewing Godišnjica premijere filma Krokodil Dundee Petera Faimana

Godišnjica premijere filma Krokodil Dundee Petera Faimana

Na današnji dan, 24. travnja 1986. godine održana je australska premijera vrlo popularnog pustolovnog filma “Krokodil Dundee” (Crocodile Dundee).

Spajajući avanturistički pristup filmova o Indiani Jonesu i romantičnu komediju, redatelj Peter Faiman i koscenarist Paul Hogan snimili su jedan od najvoljenijih filmova osamdesetih godina prošloga stoljeća, “Krokodila Dundeeja”. Hogan u filmu nastupa i u nezaboravnoj glavnoj ulozi, jednoj od onih po kojima se pamti čitava epoha prvih videoklubova i ljetnih kina. Uz Hogana, u filmu gledamo i iskusnoga Johna Meillona te atraktivnu Lindu Kozlowski.

Michael J. Dundee (Paul Hogan) lovac je na krokodile koji živi u australskoj pustinji, gdje organizira safari sa svojim prijateljem i mentorom Walterom Reillyjem (John Meillon), a zbog svojeg je posla poznatiji pod nadimkom Krokodil Dundee. Nakon što priča o tome kako je preživio napad krokodila obiđe svijet, u Australiju iz New Yorka stiže novinarka Sue Charlton (Linda Kozlowski) kako bi ga intervjuirala. Između njih dvoje rađa se privlačnost pa Sue poziva Michaela u New York. Tamo će shvatiti kako se život velikoga grada uvelike razlikuje od onoga kod kuće…

Goran Čelig