You are currently viewing Godišnjica premijere akcijske komedije Stani ili će moja mama pucati Rogera Spottiswoodea

Godišnjica premijere akcijske komedije Stani ili će moja mama pucati Rogera Spottiswoodea

Na današnji dan, 21. veljače 1992. godine u američka je kina puštena akcijska komedija “Stani ili će moja mama pucati” (Stop! Or My Mom Will Shoot) koju je režirao prekaljeni Roger Spottiswoode (Turner & Hooch, Air America, Sutra nikad ne umire).

Stereotip koji je Stallonea svrstavao među opake dečke teško je bilo srušiti, ali danas, s vremenskim odmakom, znamo da Stallone može sjajno odgovoriti ne samo na izazove koje postavljaju komične nego i na one s kojima se susretao kad su posrijedi vrlo zahtjevne dramske uloge. U svakom slučaju, zabavno je bilo vidjeti Stallonea u roli koja dokazuje da je od pravih muškaraca opasnija samo njihova mama!

Detektiv Joe Bromowski (Sylvester Stallone) prekinuo je s djevojkom i kolegicom Gwen Harper (JoBeth Williams) pa Joeova majka Tutti (Estelle Getty) zaključi kako je pravi trenutak da posjeti sina. Čim stigne, kao prava brižna majka počne zanovijetati – prvo joj se ne svidi izbor njegove odjeće pa mu opere pištolj, očisti apartman te se na koncu upetlja u istragu koja vodi do krijumčara oružjem.

Sylvester Stallone zauvijek će ostati obilježen akcijskim ulogama, posebice onima Rockyja i Ramba. Nakon snimanja “Rockyja V” Stallone se zasitio rola akcijskih junaka te odlučio krenuti drugim smjerom. Prvi pokušaj bila je krimi-komedija “Oscar” Johna Landisa, a ubrzo nakon nje i “Stani ili će moja mama pucati”. Iako Stallone u oba filma glumi čvrste momke, našao se u komičnim ulogama iako one prvotno baš i nisu bile prihvaćene s oduševljenjem.

Goran Čelig