You are currently viewing Godišnjica premijere filma Kapetan Amerika redatelja Joea Johnstona

Godišnjica premijere filma Kapetan Amerika redatelja Joea Johnstona

Na današnji dan, 19. srpnja 2011. godine u Hollywoodu održana je premijera filma “Kapetan Amerika: Prvi osvetnik” (Captain America: The First Avenger), koji se fokusira na rano doba Marvelova univerzuma, u kojem se Steve Rogers dobrovoljno prijavi za sudjelovanje u eksperimentalnom programu koji ga pretvara u supervojnika znanog kao Kapetan Amerika. Kapetan Amerika, Bucky Barnes i Peggy Carter ujedinjuju snage kako bi se suprotstavili organizaciji Hydra, na čijem čelu stoji zločinac Red Skull.

Početkom Drugog svjetskog rata mladi Steve Rogers (Chris Evans) silno se želi pridružiti vojsci. To je i pokušao učiniti nekoliko puta pod različitim imenima, ali neuspješno jer nema potrebne fizičke predispozicije. Dr. Abraham Erskine (Stanley Tucci) primijeti njegovu snažnu želju pa ga regrutira za svoj eksperimentalni projekt. Rogers se uskoro transformira u supervojnika – Kapetana Ameriku, kojemu je glavni zadatak poraziti nacističku organizaciju predvođenu zlikovcem Red Skullom (Hugo Weaving).

Film je režirao Joe Johnston, a u glavnim se ulogama pojavljuju Chris Evans, Hugo Weaving, Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones, Stanley Tucci i drugi.

Goran Čelig