You are currently viewing Godišnjica premijere akcijske glazbene drame Tjelohranitelj Micka Jacksona

Godišnjica premijere akcijske glazbene drame Tjelohranitelj Micka Jacksona

Na današnji dan, 25. studenog 1992. godine u sjevernoamerička kina puštena je akcijska glazbena drama “Tjelohranitelj” (The Bodyguard) redatelja Micka Jacksona, u kojoj su glavne uloge interpretirali Kevin Costner i pokojna Whitney Houston.

“Tjelohranitelj” je jedan od najslavnijih holivudskih naslova prve polovice devedesetih, prilično dojmljiva kombinacija romantične drame i napetog trilera, priča o rađanju ljubavi usred opasnosti… Nikada klijenticu ne ispuštaj iz vida, osnovno je pravilo tjelohranitelja, kojemu u toj romantičnoj drami treba dodati i još jedno: nemoj se u nju zaljubiti! U to nas uvjerava oskarovac Kevin Costner i pjevačka diva Whitney Houston.

Kada prekrasna pjevačka zvijezda Rachel Marron počne dobivati prijetnje smrću, angažira tjelohranitelja Franka Farmera, profesionalca koji svakom zadatku pristupa ozbiljno. No Farmera još uvijek opsjeda neuspjeh iz prošlosti, kada nije uspio spriječiti atentat na jednog od svojih klijenata. Nakon nekog vremena početni nelagodan odnos preplašene pjevačice i smirenog profesionalca prelazi u ljubavnu vezu…

Goran Čelig