You are currently viewing Godišnjica objavljivanja EP-a St. Valentine’s Day Massacre sastava Girlschool i Motörhead

Godišnjica objavljivanja EP-a St. Valentine’s Day Massacre sastava Girlschool i Motörhead

Dok su Girlschool snimale svoj album “Hit and Run” s producentom Vicom Maileom, došlo je do ideje da Motörhead i Girlschool snime zajednički singl. Rezultat je bio, osim imena “Headgirl”, i ovaj EP naslovljen “St. Valentine’s Day Massacre” te objavljen na današnji dan, 14. veljače 1981. godine, a koji je sadržavao tri pjesme: A-stranu zauzimala je čuvena “Please Don’t Touch”, izvanredna obrada Johnnyja Kidda & The Piratesa, a na B-strani sijevale su “Emergency”, Girlschoolov song u izvedbi Motörheada, te Motörheadov “Bomber” u izvedbi Girlschoola.

S obzirom na to da je Motörheadov bubnjar Phil Philthy Animal Taylor bio nedostupan, Denise Dufort odsvirala je bubnjeve u sva tri songa. Osim spomenutih, na snimanju su sudjelovali Lemmy Kilmister, Fast Eddie Clarke, Kelly Johnson, Kim McAuliffe i Enid Williams.

Ovitak EP-a prikazuje cure i dečke odjevene kao gangstere iz doba prohibicije, čime je napravljen svojevrsni podsjetnik na nemili čikaški događaj iz 1929. godine kada su po zapovijedi Ala Caponea ubijena sedmorica pripadnika suparničke bande.

Pjesma “Please Don’t Touch” dosegnula je peto mjesto britanske top-liste singlova.

Goran Čelig