You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Hot Charity punk-benda Rocket from the Crypt

Godišnjica objavljivanja albuma Hot Charity punk-benda Rocket from the Crypt

Na današnji dan, 8. kolovoza 1995. godine objavljen je treći album “Hot Charity” kalifornijskog punk-rock benda Rocket from the Crypt iz San Diega. Objavljen je za fiktivnu izdavačku kuću Perfect Sound Records, čije se ime pojavljuje na ovitku albuma, iako takva kuća zapravo nije postojala – u stvarnosti ga je bend objavio u vlastitoj produkciji.

Album je ponovno objavljen u CD formatu 2002. godine, kada ga pjevač i gitarist Rocketa John Reis izdaje na svojoj etiketi Swami Records kao dio kompilacijskog albuma “Hot Charity / Cut Carefully and Play Loud”.

Promocija LP-a odrađena je neobičnom “besplatnom turnejom” benda za fanove u trajanju od mjesec i pol dana, i to tako što su iskoristili novac od ugovora s Interscope Recordsom, zbog čega obožavatelji benda nisu morali plaćati ulaznice za bilo koji od njihovih koncerata za vrijeme trajanja te turneje. To je bio neuobičajen potez i pokazao je veliko povjerenje izdavača u bend, posebno imajući u vidu da Rocketi do tada nisu ništa snimili za Interscope (snimit će sljedeći album “RFTC” iz 1998.). Nevjerojatno je da je bend čak dogovorio i neobičnu klauzulu u svom ugovoru, koja je dopuštala snimanje vinilnih izdanja za druge etikete.

“Hot Charity” drugo je od tri izdanja Rocket from the Crypta 1995. godine – EP “The State of Art is on Fire” i album “Scream, Dracula, Scream!” također su snimljeni i objavljeni iste godine, a ta će izdanja spomenuti pjevač i gitarist John Reis poslije nazivati trilogijom.

Producent albuma bio je Sally Browder, a bend je nastupao kao sekstet u sastavu: John Reis / Speedo (gitara i vokal), Andy Stamets / ND (gitara i prateći vokali), Pete Reichert / Petey X (bas, prateći vokali), Paul O’Beirne / Apollo 9 (saksofon, udaraljke i prateći vokali), Jason Crane / JC 2000 (truba, udaraljke i prateći vokali) te Adam Willard / Atom (bubanj).

Popis pjesama: 1. Pushed | 2. Guilt Free | 3. Poison Eye | 4. My Arrow’s Aim | 5. Feathered Friends | 6. Cloud Over Branson | 7. Lorna Doom | 8. Shucks | 9. Pity Yr Paws.

Goran Čelig