You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Bring on the Mesmeric Condition sastava The Morlocks

Godišnjica objavljivanja albuma Bring on the Mesmeric Condition sastava The Morlocks

Na današnji dan, 31. kolovoza 2018. godine za etiketu Hound Gawd! objavljen je zasad posljednji studijski album kultnih The Morlocksa pod nazivom “Bring on the Mesmeric Condition”.

Legendarnog Leightona Koizumija, lidera Morlocksa, magazin Spin još 1999. godine proglasio je mrtvim, pa je za inat objavio još tri “postumna” albuma, “Easy Listening for the Underachiever” iz 2006. godine, “The Morlocks Play Chess” iz 2011., a i ovaj spomenuti “Bring on the Mesmeric Condition”.

Trenutačna je Koizumijeva destinacija njemački grad Düsseldorf, što je itekako olakšalo šefu njemačke diskografske kuće Hound Gawd! Records Oliveru Hausmannu povezivanje s tom glazbenom legendom. U konačnici, možda ga je i nagovorio na snimanje novog albuma. Kako god bilo, ta je veza urodila plodom, zbog čega se pred nama našao i sedmi album The Morlocksa.

Album je donio deset novih pjesama, među kojima je uistinu teško izdvojiti favorite – riječ je o klasičnoj ploči The Morlocksa koja pršti od sirove energije, onakve kakvu smo slušali na njihovim najranijim albumima “Emerge” ili “Submerged Alive”. Garage punk / garage rock ili imaš ili nemaš, ili ga osjećaš ili ne, a Leighton Koizumi još je jednom potvrdio da je on jedan od mitskih i iskonskih izvora tog čarobnog zvuka, bilo da je riječ o Gravedigger Fiveu ili pak o The Morlocksima.

Za snimanje tog albuma Koizumi je okupio posve novu ekipu sastavljenu od prekaljenih majstora žanra kojoj sigurno nije morao objašnjavati kakav zvuk želi. Tako su se na gitarama našli Marcello Salis, koji je s Koizumijem već svirao u kultnom Gravedigger Fiveu, te drugi gitarist Bernadette Pitchi, koji je prethodno svirao sa Sonnyjem Vincentom i legendarnim The Humpersima. Za bas-dionice pobrinuo se Oliver Pilsner, koji je s bubnjarom Robom Louwersom već vodio ritam-sekciju u The Fuzztonesima. Inače, Louwers je svirao i s Q-65 te s legendom Linkom Wrayem.

Sve dosad navedeno apsolutno je jamstvo da na album toga kalibra sigurno nećemo tako skoro naići pa bi bilo posve glupo ne skrenuti pozornost na jedan od najboljih alternativnih albuma te godine.

Popis pjesama: 1. Bothering Me | 2. We Can Get Together | 3. Heart of Darkness | 4. No One Rides for Free | 5. Down Underground | 6. Time to Move | 7. One Foot in the Grave | 8. High Tide Killer | 9. Easy Action | 10. You Don’t Know.

Goran Čelig