You are currently viewing Godišnjica kinopremijere Ispovijedi opasnog uma redatelja Georgea Clooneyja

Godišnjica kinopremijere Ispovijedi opasnog uma redatelja Georgea Clooneyja

“Ispovijedi opasnog uma” (Confessions of a Dangerous Mind) priča je o dvostrukom životu legendarnog zabavljača i TV producenta danju te CIA-ina plaćenog ubojice noću. Na vrhuncu TV karijere Chucka Barrisa vrbovala je i obučila CIA da postane tajni agent. Barem tako tvrdi Barris… Film je u ograničenu kinodistribuciju pušten na današnji dan, 31. prosinca 2002. godine.

Chuck Barris, mlad, energičan i usredotočen na vrhunsku karijeru u rastućoj televizijskoj industriji, otkrije da ga prati sumnjivi tip koji ga ubrzo namami u tajan i opasan svijet, svijet CIA-inih tajnih agenata. Dok Barris stječe popularnost kao dinamičan televizijski producent stvarajući inovativne i popularne emisije poput “Igre za mladence” i “Gong Showa”, koji je sâm vodio, redovito obavlja atentate za vladu Sjedinjenih Država. Kako gledanost raste, njegov život polako izmiče kontroli kada postane meta jednog operativca…

“Ispovijedi opasnog uma” djelomično je biografski špijunski film iz 2002. godine koji prikazuje fikcionalizirani život voditelja popularne TV emisije koji je tvrdio da je bio i CIA-in atentator. Film je odličan i financijski uspješan redateljski debi slavnoga glumca Georgea Clooneyja koji je napisao još jedan velikan, Charlie Kaufman (Being John Malkovich, Adaptation, Eternal Sunshine of the Spotless Mind). Uloge su u filmu maestralno odglumili, među ostalima, Sam Rockwell, Julia Roberts, Drew Barrymore, Dik Clark, Michael Cera, Maggie Gyllenhaal, Rutger Hauer i sâm George Clooney.

Goran Čelig