You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Sasvim malo ubojstvo u režiji Dannyja Boylea

Godišnjica kinopremijere filma Sasvim malo ubojstvo u režiji Dannyja Boylea

Pušten u kina na današnji dan, 22. prosinca 1994. godine nakon što je nekoliko mjeseci prije toga, 17. svibnja u Cannesu doživio premijeru, film “Sasvim malo ubojstvo” (Shallow Grave) dugometražni je debi slavnog i Oscarom nagrađenog britanskog redatelja Dannyja Boylea (“Trainspotting”, “Milijunaš s ulice”).

Crnohumorna priča o troje cimera koji stjecajem okolnosti dođu u posjed velike količine novca doživjela je veliku popularnost i potvrdila autorov zvjezdani status.

David, Alex i Juliet u potrazi su za osobom s kojom će podijeliti podstanarske troškove. Pošto je s lakoćom prošao testni intervju i platio im ručak, Hugo je odmah osvojio simpatije troje budućih cimera. No idući dan pronalaze ga mrtvog nakon što se predozirao drogom. Uz njegovo je tijelo kovčeg krcat novcem. Nađu se u dilemi – prijaviti smrt ili zadržati novac. Izaberu drugu opciju – odluče raskomadati i sakriti tijelo te prisvojiti neočekivano bogatstvo. No stvari uskoro izmiču kontroli i rascjep među nekad bliskim prijateljima postaje sve veći…

Glavne uloge tumače Kerry Fox, Ken Stott (Hobbit), Keith Allen (Twin Town, Kingsman: Zlatni krug) i tada posve nepoznati mladi glumci Christopher Eccleston (Elizabeta, Nestali za 60 sekundi) i Ewan McGregor (Trainspotting, Ratovi zvijezda).

Goran Čelig