You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Predator 2 u režiji Stephena Hopkinsa

Godišnjica kinopremijere filma Predator 2 u režiji Stephena Hopkinsa

Na današnji dan, 20. studenog 1990. godine u kinima se prvi put pojavio “Predator 2”, ovaj put bez mišićavoga Arnolda Schwarzeneggera, koji je tumačio glavnu ulogu u prvom dijelu glasovite franšize, ali s izvrsnim Dannyjem Gloverom.

Iako je slavni John McTiernan tri godine prije toga stvorio Predatora, čuveno filmsko svemirsko čudovište koje ljude lovi i ubija iz zabave te zbog trofeja, od kojega je i Schwarzenegger jedva izvukao živu glavu, “Predator 2” u režiji Stephena Hopkinsa sve je samo ne loš film. On ne ulazi u kategoriju onih rijetkih kada nastavak postane bolji od originala, ali svakako jest naslov koji može biti gotovo ravnopravan s onim iz 1987. godine.

Hopkins će u svom filmu nevidljivo biće iz svemira iz džungle dovesti na vrele ulice Los Angelesa i sukobiti ga s uličnim bandama, policijom te napose s prekaljenim policijskim poručnikom Mikeom Harriganom, kojega odlično interpretira Danny Glover (Boja purpura, Smrtonosno oružje). Osim Glovera, u filmu smo vidjeli i Garyja Buseyja (Pakleni val, Smrtonosno oružje), Mariju Conchitu Alonso (Trkač) te vječnog igrača s klupe Billa Paxtona (Aliens, Istinite laži).

Goran Čelig