You are currently viewing Godišnjica belgijske premijere filma Na rubu budućnosti Douga Limana

Godišnjica belgijske premijere filma Na rubu budućnosti Douga Limana

Belgijskom, ujedno i svjetskom premijerom na današnji dan, 28. svibnja 2014. godine u kina je krenuo naslov “Na rubu budućnosti” (Edge of Tomorrow) redatelja Douga Limana, impresivna znanstvenofantastična akcija s Tomom Cruiseom u glavnoj ulozi. Film “Na rubu budućnosti” snimljen je prema hvaljenom romanu japanskoga pisca Hiroshija Sakurazake “Sve što moraš učiniti jest ubiti” (All You Need Is Kill).

Dosad neporažena izvanzemaljska rasa pokrene nemilosrdan napad na Zemlju. Bojnik William Cage (Tom Cruise), inače časnik koji nikada nije sudjelovao u borbi, bez imalo ceremonije i objašnjenja nadređenih ubačen je u samoubilačku misiju. Poginuvši za samo nekoliko minuta, Cage se neobjašnjivo nađe u vremenskoj petlji u kojoj stalno proživljava isti krvavi sukob, boreći se i umirući iznova – ali sa svakom bitkom Cage stječe sposobnost da se sve vještije suočava s protivnicima, zajedno s ratnicom specijalnih postrojbi, Ritom Vrataski (Emily Blunt). A kad Cage i Rita počnu napadati izvanzemaljce, svaki ponovni susret dovodi ih korak bliže tomu da poraze neprijatelja…

U ostalim se ulogama u filmu pojavljuju Bill Paxton, Brendan Gleeson, Noah Taylor, Jonas Armstrong i mnogi drugi. Scenarij potpisuju Christopher McQaurrie i Jez Butterworh.

Goran Čelig