You are currently viewing Dani Udruge KCM

Dani Udruge KCM

Naziv i adresa primatelja:
KULTURNI CENTAR MULTIMEDIJA, S. S. KRANJČEVIĆA 16, ZAGREB, HRVATSKA
IBAN primatelja: HR3823600001102040936
Model i poziv na broj primatelja: HR99
Opis plaćanja: DONACIJA

Kako bismo vam predstavili Udrugu KCM, njezine vizije, koncepte i nastojanja čiji je osnovni cilj bolje upoznati ljude, krajeve i kulturu iz koje potječemo i koju je nužno sačuvati, ukratko ćemo vas informirati o planovima i budućnosti našega kolektiva, a ujedno i o njegovoj prošlosti.

Kultura je od presudne važnosti, Olimp nutrine svakog čovjeka, jer nas na neki način čini boljim i podsjeća na to što smo, tko smo i koje su naše vrijednosti, a koje možda nedovoljno percipiramo u društvu u kojem živimo. Zato se najprije valja sjetiti svakog pojedinca, svakog od vas koji se umjetnošću ili drugim djelatnostima predstavio u KCM-u, bio naš gost i podržao naš šaroliki program, pomogao u radu ili pak donirao za naš trud.

U kratkom rezimeu dosadašnjeg rada KCM kolektiva spomenut ćemo da smo na gotovo 2500 događaja ugostili najeminentnije glazbenike iz svih glazbenih stilova i gotovo 30 država, od Matije Dedića do Ramba Amadeusa, koji je gostovao dva puta, a nadamo se da će i treći. Dodatnu smo pozornost usmjerili na jazz-glazbu, snimili 30-ak podcasta i više od 600 koncerata za naš Radio KCM te pokušali širem slušateljstvu približiti tu glazbenu kulturu.

Na više od 400 predavanja Krešimira Mišaka, Ratka Martinovića, dr. Semira Osmanagića, Miška Eraka i drugih predavača pokušali smo vam približiti njihova vrijedna saznanja kako bismo oplemenili svijest o svijetu u kojem živimo. Cijeli niz sajmova, od buvljaka, sajmova obleke, sajmova domaćih OPG-ova, sajmova konoplje, sajmova alternativne i drugih kultura, poslužio nam je da se družimo, priđemo jedni drugima i stvaramo nove kvalitetne kolektive. Ušli smo malo i u svijet sporta našim turnirima u šahu, a bavili smo se pomalo i kazalištem.

Što se tiče izložbene kulture, organizirali smo do sada 85 izložbi slika, na kojima su gostovali gotovo svi poznatiji umjetnici, a i oni koji će se tek pojaviti na sceni. Ne treba ni književnost zaboraviti. Poezija je svakako dio kulture, nju i dandanas njegujemo na dva kvalitetna događaja tjedno.

Zaključak je, barem naš, da ste svi do jednog bitni. Nije istina da se bez svakoga može, nego upravo suprotno. Pod tim motom pozivamo vas da nam se pridružite sa svim svojim umjetničkim ili intelektualnim atributima kako bismo barem ovaj najbliži svijet u kojem živimo učinili malo boljim, zanimljivijim i kvalitetnijim.

U idućim danima, koje smo nazvali Dani Udruge KCM, informirat ćemo vas o našim djelatnostima, načinima na koje se i sami možete uključiti u KCM kolektiv – bilo da dođete osobno bilo da se javite putem društvenih mreža – čime se nadamo da ćemo još malo proširiti ekipu, organizirati program u nekim manjim ruralnim sredinama, koje itekako žeđaju za kulturom i dobrim društvom.

Što se nas tiče, već sada možemo obećati da vas čeka burna sezona puna događaja, kako u našem prostoru, tako i izvan njega širom Hrvatske, kroz razne suradnje i prijateljstva koja smo do sada ostvarili. U međuvremenu, ako vidite priliku i imate mogućnosti, možete nam donirati uplatom na žiroračun udruge ili pak na licu mjesta u prostoru naše udruge (Kranjčevićeva 16a), a isto tako postati i naš član. Hvala unaprijed!

KCM