You are currently viewing Novi singl dueta Bok Blues zove se Come to Chorzow

Novi singl dueta Bok Blues zove se Come to Chorzow

Odličan zagrebački blues-duo Bok Blues, koji smo ugostili i u starom i u novom KCM-u, predstavlja singl “Come to Chorzow”. Chorzow je grad u Poljskoj u kojem će se početkom lipnja ove godine održati European Blues Challenge, a na tom će natjecanju hrvatski blues predstavljati upravo sastav Bok Blues. Glazbu i tekst potpisuje Davor Bunčić, a za aranžman zaslužan je Zoran Haraminčić.

“Budući da se 11. European Blues Challenge održava u Chorzowu, inspiracija za pjesmu ‘Come to Chorzow’ bila je potaknuta radošću sudjelovanja na takvom festivalu i druženja s kolegama glazbenicima, ali i pozitivnom okruženju ljudi koji vole i cijene blues”, ističu zagrebački glazbenici.

Bok Blues, autorski dio BE HA VE Americana Blues Banda, odlučio je pokušati njihove probe prilikom komponiranja i aranžiranja novih pjesama predstaviti javnosti. Zoran Haraminčić Hara, kompozitor, aranžer, producent, multiinstrumentalist, i Davor Bunčić Buna, pjevač, tekstopisac, kompozitor i usnoharmonikaš, dugi su niz godina uključeni u blues-scenu i nastupali su u mnogim bendovima. Novim uzbudljivim pothvatom Bok Blues izražavaju svoju viziju toga glazbenog žanra predstavljajući vlastite skladbe i jačajući temelje blues-glazbe u Hrvatskoj.

Bok Blues objavio je hvaljeni album “Memphis Insight” na kojem se nalazi jedanaest autorskih kompozicija. Pobijedili su na dvanaestom izdanju najvećeg nacionalnog blues-natjecanja, Croatian Blues Challengeu, čime su stekli pravo predstavljati hrvatski blues na najvećem svjetskom natjecanju te vrste, International Blues Challengeu, koji se održao u kolijevci blues-glazbe Memphisu, gdje su ostvarili izniman uspjeh plasmanom u polufinale. Slijedi im, rekosmo, nastup na European Blues Challengeu koji se početkom lipnja ove godine održava u poljskom gradu Chorzowu, kojem su posvetili aktualan singl “Come to Chorzow”.

Goran Čelig