You are currently viewing Godišnjica premijere trilera Pogled u budućnost redatelja Leeja Tamahorija

Godišnjica premijere trilera Pogled u budućnost redatelja Leeja Tamahorija

Na današnji dan, 25. travnja 2007. godine održana je svjetska premijera akcijskog trilera “Pogled u budućnost” (Next) u režiji Leeja Tamahorija (Bili jednom ratnici, Umri drugi dan).

Cris Johnson (Nicholas Cage) mađioničar je jedinstvene sposobnosti, može vidjeti događaje iz bliske budućnosti. Kao dijete bio je podvrgnut nizu okrutnih eksperimenata, ali je promjenom identiteta uspio zametnuti trag beskrupuloznim državnim dužnosnicima i znanstvenicima koji su ga godinama mučili. Iako njegova moć seže samo nekoliko minuta u budućnost, pomoću svojih sposobnosti uspijeva zaraditi za život i omogućiti si krov na glavom u Las Vegasu. Cris nikada nije iskoristio svoje moći ni za što značajno, ali vizija Los Angelesa u nuklearnoj eksploziji pokrenut će ga da pokuša spasiti milijune ljudi…

Prema kratkoj priči kultnog Philipa K. Dicka, čiji su romani redom postajali ekranizacije (Blade Runner, Potpuni opoziv, Nemogući susret, Specijalni izvještaj, Uljez itd.), nastao je ovaj uzbudljivi SF triler koji je režirao Lee Tamahori, kojeg smo zapamtili još 1994. kada se na filmskom platnu predstavio odličnim “Bili jednom ratnici”. U međuvremenu, Tamahori je snimio nekolicinu pamtljivih filmova – “Mulholland Falls”, “Umri drugi dan”, “Paukova zavjera”… U glavnim ulogama našle su se velike holivudske zvijezde Nicolas Cage, Julianne Moore kao agentica FBI-ja te lijepa Jessica Biel, koja je sama po sebi dovoljno dobar razlog za gledanje tog odličnog filma.

Goran Čelig