You are currently viewing Godišnjica premijere trilera Parker redatelja Taylora Hackforda

Godišnjica premijere trilera Parker redatelja Taylora Hackforda

Na današnji dan, 18. siječnja 2013. godine u West Palm Beachu na Floridi održana je premijera kriminalističkog trilera “Parker”, zasnovanog na djelu “Flashfire” i drugim popularnim romanima koji prate profesionalnog lopova Parkera slavnoga pisca Donalda E. Westlakea. On se unatoč nezakonitoj profesiji strogo drži dva etička načela: ne kradi od onih koji nemaju i ne povređuj one koji to ne zaslužuju.

Parker (Jason Statham) profesionalni je lopov koji ne krade od siromašnih i ne ozljeđuje nevine. Kada mu ponude da obavi posao za petoricu ljudi s ekipom koju ne poznaje, sve prođe dobro, ali vođa ga ekipe prevari – sudionici pljačke ustrijele Parkera i ostave ga misleći da je mrtav. Ipak, Parker preživi i slijedi ih u Palm Beach na Floridi kako bi im se osvetio. Preruši se i potraži pomoć od prodavačice nekretnina Leslie Rodgers (Jennifer Lopez) kako bi otkrio kakve planove ima njegova bivša ekipa…

Film je znalački režirao prokušani Taylor Hackford (Oficir i džentlmen, Dolores Claiborne, Đavolji odvjetnik) prema scenariju koji potpisuje John J. McLaughlin.

Goran Čelig