You are currently viewing Godišnjica premijere krimi-trilera Ubojica u meni Michaela Winterbottoma

Godišnjica premijere krimi-trilera Ubojica u meni Michaela Winterbottoma

Na današnji dan, 24. siječnja 2010. godine na filmskom festivalu Sundance premijerno je prikazan krimi-triler “Ubojica u meni” (The Killer Inside Me), koji je režirao Michael Winterbottom.

Šarmantni i povučeni zamjenik šerifa u malom gradu Lou Ford ima gomilu problema: sa ženama, s provođenjem zakona, sa stalnim rastom broja ubojstava u zapadnom Teksasu, na teritoriju koji je pod njegovom nadležnošću. Problem je i činjenica da je Lou Ford sadist, psihopat i ubojica…

Film velikog reditelja Michaela Winterbottoma (Dobro došli u Sarajevo, Na ovome svijetu, Put u Guantánamo, Doktrina šoka) s odličnim Caseyjem Affleckom, Kate Hudson i Jessicom Albom u glavnim ulogama intrigantna je, provokativna i vrlo brutalna noirovska psihološka krimi-drama. Uspjela je to adaptacija popularnog istoimenog romana Jima Thompsona (Varalice, Bijeg).

Michael Winterbottom, uz velikog Mikea Leigha zasigurno jedan od najzanimljivijih i najznačajnijih autora britanskog filma, umjetnik je koji s podjednakim uspjehom djeluje i u Hollywoodu te čiji autorski prosede obilježavaju socijalni realizam, intimne ljudske drame, stilska inovativnost i sklonost za narativna i vizualna eksperimentiranja.

Goran Čelig