You are currently viewing Godišnjica premijere komedije Sljedeći petak redatelja Stevea Carra

Godišnjica premijere komedije Sljedeći petak redatelja Stevea Carra

Na današnji dan, 11. siječnja 2000. godine održana je američka premijera komedije “Sljedeći petak” (Next Friday), svojevrsnog nastavka hita “Petak” (F. Gary Gray, 1995.) koji potpisuje Steve Carr.

U “Sljedećem petku” Craig (Ice Cube) još živi s roditeljima u južnom Los Angelesu, traži posao i prisjeća se slavnih dana prije četiri godine. Tada je napokon “umirovio” lokalnog nasilnika Deboa (Tommy Tiny Lister Jr.) tijekom jednoga burnog petka uprizorenog u hitu iz 1995. godine. No Debo je pobjegao nakon nekoliko godina provedenih iza rešetaka i želi se osvetiti Craigu na vrlo bolan način. Zabrinut za sina, Craigov otac (John Witherspoon) pošalje ga njegovu ekscentričnom ujaku Elroyu (Don DC Curry) i rođaku Day-Dayu (Mike Epps), koji su svoj dobitak od lutrije uložili u kuću u predgrađu.

Craig će uskoro naučiti da ga nevolja pronađe kamo se god sakrio. Više će sile opet staviti na kušnju njegove sposobnosti preživljavanja i vjernost obitelji, a Craig će se uz Day-Dayevu potporu suočiti s izazovom…

Goran Čelig