You are currently viewing Godišnjica premijere komedije Pazi da ne bude gužve Marcella Fondata

Godišnjica premijere komedije Pazi da ne bude gužve Marcella Fondata

Kid (T. Hill) i Ben (B. Spencer) istodobno uđu u cilj kao pobjednici lokalnog relija te zajedno osvoje nagradu inače namijenjenu samo jednoj osobi: crveni automobil buggy ukrašen žutom vrpcom. Kako se nagrada ne može samo tako podijeliti, Kid i Ben počnu se natjecati tko više “zaslužuje” da mu pripadne automobil. Natječu se tko će pojesti više hrenovki i popiti više limenki piva, ali to uskoro preraste u gotovo pravi sukob. A kada se još u to uplete lokalna banda koja im razbije automobil, počet će prava zavrzlama u koju će se umiješati i mafija…

“Pazi da ne bude gužve” (… altrimenti ci arrabbiamo!) zabavna je komedija, jedna od mnogih poznatoga američko-talijanskoga komičnoga dvojca Terencea Hilla i Buda Spencera, a imala je premijeru na današnji dan, 27. ožujka 1974. godine. Posrijedi je luckasta pričica o prijateljima koji se počinju nadmetati s opasnim mafijašima koji su se upleli u njihov život. Vesela je to parodija na klišeje o talijanskoj mafiji, uz obilje gegova, komičnih akcijskih prizora poput onih iz animiranih filmova, s izrazito simpatičnim glumcima.

Film je režirao Talijan Marcello Fondato, poznati redatelj komedija, prema scenariju Vincentea Coella i Jesusa R. Folgara, a u glavnim ulogama pojavljuju se Terence Hill, Bud Spencer, Patty Shepard, Deogratias Huerta, John Sharp, Manuel De Blas, Luis Barbero, Donald Pleasence, Emilio Laguna, Rafael Albaicín, Giancarlo Bastianoni i Roberto Alessandri.

Komedija je snimana u Madridu i Rimu, a bila je to osma suradnja Buda Spencera i Terencea Hilla, koji su zajedno glumili u ukupno 17 filmova.

Goran Čelig