You are currently viewing Godišnjica premijere filma Zaljubljeni Shakespeare redatelja Johna Maddena

Godišnjica premijere filma Zaljubljeni Shakespeare redatelja Johna Maddena

Na današnji dan, 3. prosinca 1998. godine u New Yorku održana je premijera hvaljenog i nagrađivanog filma “Zaljubljeni Shakespeare” (Shakespeare in Love) redatelja Johna Maddena.

Jedna od najduhovitijih i najšarmantnijih filmskih komedija, “Zaljubljeni Shakespeare”, briljantna je fiktivna priča o nastanku jednog od najpostojanijih literarnih djela koje je napisao najslavniji pisac svih vremena.

Čini se da stvari ne mogu biti gore za mladog Williama Shakespearea (Joseph Fiennes), kojega muče dugovi i stvaralačka kriza, te je davno prekoračio rok za predaju najnovije drame. No tada William upozna Violu (oskarovka Gwyneth Paltrow), mladu damu prerušenu u muškarca da bi dobila ulogu u njegovoj drami, i to je ljubav na prvi pogled! Inspiriran novom romansom, William grozničavo radi na novoj drami, odlučan napisati najveću ljubavnu priču ikad ispričanu – “Romea i Juliju”!

Sa zvjezdanom glumačkom postavom i britkim scenarijem oskarovaca Toma Stopparda i Marca Normana, taj suvremeni klasik također je dobio Oscara za najbolji film te zaradio nagrade za Paltrow i Judi Dench za njezinu fenomenalnu ulogu kraljice Elizabete I.

Goran Čelig