You are currently viewing Godišnjica premijere filma Grofica iz Hong Konga redatelja Charlieja Chaplina

Godišnjica premijere filma Grofica iz Hong Konga redatelja Charlieja Chaplina

Na današnji dan, 5. siječnja 1967. godine londonsku je premijeru doživjela “Grofica iz Hong Konga” (A Countess from Hong Kong), romantična komedija koju je režirao veliki Charlie Chaplin i u kojoj uloge tumače Marlon Brando, Sophia Loren, Sydney Chaplin, Tippi Hedren, Patrick Cargill i Margaret Rutherford.

Film govori o američkom političaru Ogdenu Mearsu (M. Brando), koji na zabavi u Hong Kongu upozna propalu rusku groficu Natašu (S. Loren). Ona sada preživljava kao escort-dama. Kad se sutradan ukrca na veliki putnički brod za Havaje, Natašu pronađe u vlastitom ormaru. U početku je želi prijaviti kapetanu, ali ona mu objašnjava da sreću želi okušati u Americi. Tada započinje beskrajna igra skrivanja i presvlačenja da bi se zaštitio njezin identitet slijepog putnika, a uskoro su na vidiku i komplikacije druge vrste – Ogden i Nataša se zaljube, a njega na Havajima čeka supruga…

Romantična komedija “Grofica iz Hong Konga” posljednji je igrani film legendarnog Charlieja Chaplina, ujedno i prvi koji je veliki glumac i redatelj realizirao u boji. Riječ je o intrigantnom naslovu čiji je glavni adut prvorazredna glumačka ekipa – doista su izvrsni bili Brando i Lorenova u glavnim ulogama, a u sporednima briljiraju Tippi Hedren (Marnie, Ptice) kao hladna supruga, Angela Scoular kao brbljava djevojka s broda i Chaplinov sin Sydney Chaplin. Chaplinova kći Geraldine Chaplin pojavljuje se u cameo-ulozi.

Goran Čelig