You are currently viewing Godišnjica premijere filma Stari Divlji zapad Michaela Crichtona

Godišnjica premijere filma Stari Divlji zapad Michaela Crichtona

Na današnji je dan, 24. listopada 1973. godine u Los Angelesu održana premijera skrivenog dragulja znanstvene fantastike, filma “Stari Divlji zapad” (Westworld), koji je režirao poznati pisac Michael Crichton (Jurassic Park, Sfera). U glavnim su ulogama legendarni Yul Brynner, Richard Benjamin i James Brolin.

U dalekoj su budućnosti ogromni zabavni parkovi jedna od najpopularnijih vrsta zabave. Rabeći najmoderniju tehnologiju, znanstvenici su kreirali male svjetove s temama iz ljudske prošlosti. Jedan od najpoznatijih parkova jest Westworld, u kojemu gosti mogu istraživati Divlji zapad, zabavljati se s lakim damama i boriti se u uvijek namještenim dvobojima. No kada se dogodi neočekivani kvar, gosti se nađu zatočeni u parku koji je prepun poludjelih robota. Martin (Richard Benjamin), jedan od gostiju parka, morat će dati sve od sebe kako bi preživio napad robota revolveraša (Yul Brynner).

“Stari Divlji zapad”, svojevrsna preteča “Terminatora”, ujedno je i prvi dugometražni film pri čijem je nastanku iskorištena digitalna obrada slike, i to davne 1973. godine. Uzimajući film kao predložak, 2016. godine snimljena je popularna i hvaljena istoimena serija “Westworld”.

Goran Čelig