You are currently viewing Godišnjica premijere filma Nedodirljivi Érica Toledana i Oliviera Nakachea

Godišnjica premijere filma Nedodirljivi Érica Toledana i Oliviera Nakachea

Na današnji dan, 2. studenog 2011. godine održala se francusko-belgijska premijera legendarnog filma “Nedodirljivi” (The Intouchables). Topla emocionalna priča o prijateljstvu dva potpuno različita muškaraca inspirirana je istinitim događajima i u samo devet tjedana nakon kinopremijere postala je najuspješnijim francuskim filmom svih vremena.

Nakon nesreće na paraglidingu bogati aristokrat Philippe unajmi mladića imenom Driss kao njegovatelja. Budući da je Driss iz radničke obitelji i nedavno pušten iz zatvora, on je, ukratko, najmanje odgovarajući kandidat za taj posao. Njih dvojica spojit će Vivaldija i Earth, Wind and Fire, elegantnu dikciju i ulični jive, odijela i trenirke… Dva će se svijeta sukobiti i pomiriti, iz čega će se izroditi prijateljstvo koje je suludo, komično i snažno jednako koliko i neočekivano, jedinstvena veza koja će iskriti i učiniti ih – nedodirljivima.

U inspirativnoj komičnoj drami koju su napisali i režirali Olivier Nakache i Éric Toledano briljiraju odlični glumci François Cluzet i Omar Sy. Snimatelj Mathieu Vadepied također je izvrstan, kao i glazba koju je napisao Ludovico Einaudi. Iskrena preporuka!

Goran Čelig