You are currently viewing Godišnjica premijere filma Hotel Marigold redatelja Johna Maddena

Godišnjica premijere filma Hotel Marigold redatelja Johna Maddena

Skupina engleskih umirovljenika (Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Penelope Wilton, Celia Imrie i Ronald Pickup) odlazi u nekonvencionalnu mirovinu kad napuste domovinu privučeni oglasima hotela Marigold, naizgled luksuznog utočišta za “starije i lijepe” u Jaipuru u Indiji. Nakon dolaska otkriju da hotel ne ispunjava romantičnu idilu obećanu u brošuri, ali postupno ih pridobije mladi upravitelj Sonny (Dev Patel), vječno optimističan, te se nevoljko upuste u novu pustolovinu i otkriju da život počinje kada se oslobodite prošlosti…

Humorna drama “Hotel Marigold” (The Best Exotic Marigold Hotel), premijerno prikazana na današnji dan, 28. studenoga 2011. godine, nastala je u majstorskoj radionici provjerenog Johna Maddena (Zaljubljeni Shakespeare, U vrtlogu moći), koji ju je snimio po romanu “These Foolish Things” Deborah Moggach, a za koju je scenarij napisao Ol Parker (Mama Mia! Idemo ponovo).

Film su kritičari pozitivno ocijenili, a privukao je i publiku zaradivši gotovo 140 milijuna dolara. Tri godine poslije snimljen i manje uspješan nastavak “The Second Best Exotic Marigold Hotel”.

Goran Čelig