You are currently viewing Godišnjica premijere filma Događaj redatelja M. Nighta Shyamalana

Godišnjica premijere filma Događaj redatelja M. Nighta Shyamalana

Na današnji je dan, 10. lipnja 2008. godine premijerno prikazan film “Događaj” (The Happening) indijsko-američkog scenarista i redatelja Manoja Nelliyattua Shyamalana, koji se potpisuje kao M. Night Shyamalan. Posrijedi je umjetničko ime proslavljenog autora filmova kao što su su psihološki triler “Šesto čulo” (s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi), film o superjunacima “Neslomljivi” (uz Samuela L. Jacksona opet se pojavljuje Bruce Willis) i “Misteriozni znakovi”, znanstvenofantastični horor s Melom Gibsonom i Joaquinom Phoenixom.

Shyamalan je “Događajem”, napetim trilerom u kojem glavnu ulogu tumači Mark Wahlberg, ponovno stvorio uzbudljivo djelo koje će vam ubrzati otkucaje srca. Film je to o obitelji koja bježi od neobjašnjivog i nezaustavljivog događaja koji prijeti ne samo čovječanstvu nego i osnovnom ljudskom instinktu, preživljavanju.

Srednjoškolskom nastavniku znanosti iz Philadelphije Elliotu Mooreu (Mark Wahlberg) najvažnije je pronaći način kako izbjeći tajanstveni smrtonosni fenomen. Iako su njegova supruga Alma (Zooey Deschanel) i on usred bračne krize, odlaze na putovanje, prvo vlakom, a zatim autom, zajedno s Elliotovim prijateljem, nastavnikom matematike Julianom (John Leguizamo) te njegovom osmogodišnjom kćeri Jess. Putuju prema farmi u Pennsylvaniji, gdje se nadaju da će izbjeći neprestane i strašne napade. No ubrzo postaje jasno da nitko i nigdje nije siguran…

Spomenutom su Marku Wahlbergu pouzdani glumački partneri Zooey Deschanel, John Leguizamo, Betty Buckley i mnogi drugi.

Goran Čelig