You are currently viewing Godišnjica premijere drame Ljubavne i druge zgode Sidneyja J. Furieja

Godišnjica premijere drame Ljubavne i druge zgode Sidneyja J. Furieja

Na današnji dan, 21. listopada 1970. godine u američka kina puštena je drama “Ljubavne i druge zgode” (Little Fauss and Big Halsy) koju je režirao provjereni Sidney J. Furie.

Mali Fauss (Michael J. Pollard) i Halsy Knox (Robert Redford) dvojica su suparničkih motociklista koji sklope neobično partnerstvo. Nadobudni i arogantni Halsy pristane se utrkivati pod Faussovim imenom ako mu on postane mehaničar. Rita Nebraska (Lauren Hutton) bogatašica je koja se liječi od ovisnosti i u koju su se obojica zaljubili. Ona se odluči za Halsyja i s njim zatrudni u trenutku kada on seksualni apetit zadovolji s njom umjesto s jednom od brojnih ljepotica s trkališta, nakon čega Rita odlazi i vraća se u sigurno okrilje obiteljskog doma u elitnom Palm Springsu. Mali Fauss i Veliki Halsy udruže se u utrci za veliku nagradu. Svi događaji obilježeni su okom kamere fotografa, kojega glumi Ray Ballard…

Izvrsnu glazbu u filmu izvodi Johnny Cash pjevajući svoje pjesme, kao i pjesme Boba Dylana i Carla Perkinsa, koji također pjeva jednu od vlastitih skladbi.

Goran Čelig