You are currently viewing Godišnjica premijere akcijske komedije Poslije sumraka Bretta Ratnera

Godišnjica premijere akcijske komedije Poslije sumraka Bretta Ratnera

Na današnji dan, 2. studenoga 2004. godine u Londonu održana je premijera filma “Poslije sumraka” (After the Sunset), nepretenciozne, ležerne i zabavne akcijske komedije redatelja Bretta Ratnera, nekadašnjeg autora glazbenih spotova pop-diva Madonne i Mariah Carey.

Posrijedi je nenametljivo režirana priča scenarista Paula Zbyszewskog o paru vještih pljačkaša, a glavne uloge tumače Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle i Naomie Harris.

Max Burdett (Pierce Brosnan) i njegova pomagačica Lola (Salma Hayek) majstorski su kradljivci koji se povlače na Rajski otok na Bahamima nakon još jednog uspjeha, pljačke drugog od tri poznata Napoleonova dijamanta. Njihova je financijska budućnost osigurana, a karijera u svijetu kriminala stvar prošlosti. No Stan (Woody Harrelson), FBI-jev agent koji je posljednjih sedam godina proveo neumorno tražeći Maxa, ne želi vjerovati u njihovo povlačenje i miran život. Misli da njih dvoje planiraju ukrasti i treći Napoleonov dijamant, jedan od tri savršena dijamanta na svijetu. Dijamant bi trebao stići na Rajski otok na turističkom kruzeru, što se slučajno podudara s dolaskom para na otok. Iako nema nikakve ovlasti na Karibima, Stan odluči uhvatiti lukavog Maxa i Lolu na djelu…

Goran Čelig