You are currently viewing Godišnjica objavljivanja EP-a The Golden Years legendarnog rock-sastava Motörhead

Godišnjica objavljivanja EP-a The Golden Years legendarnog rock-sastava Motörhead

Na današnji dan, 8. svibnja 1980. godine objavljen je prvi extended play “The Golden Years” (Bronze) legendarnog engleskog rock-sastava Motörhead, snimka uživo koja je dosegnula visoko osmo mjesto britanske top-liste.

Ipak, radijski urednici materijal su rijetko puštali opravdavajući se da nije imao “pravi singl”, a također su govorili i kako su produkcijski zahvati bili loši, što se najviše odnosilo na vokal, koji je navodno bio prenizak u finalnom miksu, zbog čega je materijal ponovno remiksiran i na radiopostajama objavljen kao 7-inčni singl koji je sadržavao samo “Leaving Here” na strani A te “Stone Dead Forever” na B-strani.

Materijali za EP “The Golden Years” snimljeni su na europskoj turneji održanoj 1980. godine, istoj onoj iz koje će nastati i legendarni album uživo “No Sleep ’til Hammersmith” objavljen 1981. godine.

Unatoč slaboj radijskoj podršci, bend je 1. svibnja 1980. godine uspio osigurati nastup u emisiji Top of the Pops kako bi predstavio nadolazeće izdanje. Verzije pjesama “Leaving Here” i “Too Late, Too Late” s “The Golden Years” četiri godine potom naći će se i na odličnoj kompilaciji benda “No Remorse”.

Extended play “The Golden Years” producirao je sam bend, a djelovao je u klasičnom sastavu: Lemmy Kilmister (vokal i bas), Fast Eddie Clarke (gitara) i Phil Animal Taylor (bubanj).

Popis pjesama: 1. Leaving Here | 2. Stone Dead Forever | 3. Dead Men Tell No Tales | 4. Too Late, Too Late.

Goran Čelig