You are currently viewing Godišnjica objavljivanja albuma Kiselo i slatko legendarnih Partibrejkersa

Godišnjica objavljivanja albuma Kiselo i slatko legendarnih Partibrejkersa

Na današnji dan, 20. prosinca 1994. godine objavljen je četvrti album “Kiselo i slatko” legendarnih beogradskih Partibrejkersa. Sve pjesme na albumu napisali su Zoran Kostić Cane i Nebojša Antonijević Anton, a pjesma “Daleko od očiju” djelo je Milana Mladenovića iz EKV-a.

Osim spomenutog dvojca Kostić – Antonijević, na albumu je svirala doista impozantna ekipa – bas-gitaru Saša Vlajsović i Zoran Radomirović Švaba, bubanj Žika Todorović (osim “Molitve”, koju je odsvirao Igor Borojević), Saša Lokner klavijature, saksofon Nenad Petrović, Petar Miladinović usnu harmoniku, udaraljke Goran Čavajda Čavke, Marin Petrić Puroni i Borko Petrović, Vlada Negovanović akustične gitare, a Srđan Gojković Gile i glumica Branka Katić otpjevali su prateće vokale.

Album je snimljen u studiju PGP-a, a producent mu je Vlada Negovanović i sami Partibrejkersi. Odličan cover, koji je na najbolji način oslikavao ludilo vremena u kojem su nastajale pjesme s albuma “Kiselo i slatko”, napravio je Slavimir Stojanović u suradnji s fotografom Aleksandrom Kujučevom. Iznjedrio je fantastične skladbe kakva je spomenuta “Molitva”, “Ja hoću da te volim”, “Ljudi nisu isti”, “Javi se” i možda najeksponiranija “Hoću da znam”, koju je pratio i izvrstan spot.

Cane je svojevremeno o ploči “Kiselo i slatko” rekao: “Do bola jak, ali i rastrzan (neujednačen) album, kao uostalom i moment u kome je nastao. No značenje je tog albuma nemjerljivo. Jedan od kamena temeljaca naše priče, prekretnica. Najbolji blistaju u najtežim momentima!”

Goran Čelig