You are currently viewing Godišnjica kinopremijere trilera More ljubavi redatelja Harolda Beckera

Godišnjica kinopremijere trilera More ljubavi redatelja Harolda Beckera

Na današnji dan, 15. rujna 1989. godine u američka je kina pušten kultni naslov “More ljubavi” (Sea of Love), vrlo dobar triler nabijen erotikom i policijskim miljeom, svojevrsni temelj za nekoliko godina mlađi, iznimno uspješan film “Sirove strasti” Paula Verhoevena.

Poslije snimanja Pacino je izjavio da je ta uloga bila idealna za njega: neurotičnost policajca, njegova emocionalna nesigurnost koju kompenzira agresivnošću, dala mu je mnogo prostora da se glumački razmaše. Kritičari osobito ističu pametan, vješto napisan scenarij Richarda Pricea.

Detektiv Frank Keller (Al Pacino) iskusan je veteran policajac s karijerom dugom 20 godina. Usamljen je i nedostaje mu bivša žena Denise. Ostavila ga je i otišla živjeti s njegovim kolegom Gruberom (Richard Jenkins). Kad nepoznati ubojica ubije svoju žrtvu hicem u vrat ostavivši poruku More ljubavi, Frank je zadužen za vođenje istrage. Detektiv Sherman pridružuje se Franku kad ubojica ubije i drugu žrtvu izvan Manhattana. Doznaju da su obje žrtve pisale poeziju i objavljivale je u časopisu New York Weekly. Kad se dogodi i treće ubojstvo, Frank nagovori šefa da mu dopusti da objavi svoje pjesme u časopisu i tako provede istragu. Zaljubi se međutim u osumnjičenicu, voditeljicu dućana obućom Helen Cruger (Ellen Barkin), čime ugrožava vlastite napore…

Prije nego što se proslavio filmom “Opasna šifra”, Harlod Becker snimio je jedan od ponajboljih trilera, odlični krimić “More ljubavi”, koji će vas držati u neizvjesnosti do zadnje sekunde. Kemija između velikoga Pacina i Elen Barkin fantastična je i neobično uvjerljiva, ali ne smijemo zaboraviti i na jednostavno sjajnog Johna Goodmana u roli detektiva Shermana.

Goran Čelig