You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Skyline redateljâ Grega i Colina Strausea

Godišnjica kinopremijere filma Skyline redateljâ Grega i Colina Strausea

Na današnji je dan, 11. studenog 2010. godine u australska, izraelska, ruska i ukrajinska kina pušten američki znanstvenofantastični film naslovljen “Skyline”, koji su režirali Colin i Greg Strause prema scenariju Joshue Cordesa i Liama O’Donnella. Zaplet je jednostavan, ali i razmjerno originalan – neobična svjetla spuštaju se nad Los Angeles privlačeći ljude van kao noćne leptire. Na otvorenome zastrašujuće izvanzemaljske sile počinju gutati cijelu ljudsku populaciju…

Jarrodov i Elainein put u južnu Kaliforniju trebao je biti jednostavan vikend kada će Jarrod posjetiti najboljeg prijatelja Terryja i Terryjevu djevojku Candice za njegov rođendan. Ali kada sunce svane dva sata prije u obliku jezivog svjetla iz nepoznatog izvora, život kakav poznaju završen je. Dok užasnuto promatraju s prozora Terryjeva stana na zadnjem katu, ljudi diljem grada izlaze i nestaju u golemim svemirskim brodovima koji su zastrli obzor Los Angelesa. Sada će im trebati svi instinkti za preživljavanje da izbjegnu tisuće čudovišnih bića koja haraju gradom i traže sve ljude na svome putu. Od radilica do izvanzemaljaca u obliku hidri, svemirci su neizbježni i naizgled neuništivi.

Glavne su uloge interpretirali Eric Balfour (Backcountry, TV serija Heaven), Donald Faison (Kick-Ass 2), Scottie Thompson (TV serija 12 majmuna), Brittany Daniel (Popust na količinu), Crystal Reed (Slučaj iz zemlje duhova), David Zayas (Plaćenici) i drugi.

Budući da je film bio financijski uspješan, ponajviše zbog dobrih specijalnih efekata – nastavak pod nazivom “Beyond Skyline” u režiji koscenarista Liama O’Donnella izašao je 15. prosinca 2017., a treći film u trilogiji, “Skylines”, premijeru je imao 18. prosinca 2020. godine.

Goran Čelig