You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Posrnuli redatelja Gregoryja Hoblita

Godišnjica kinopremijere filma Posrnuli redatelja Gregoryja Hoblita

Na današnji dan, 16. siječnja 1998. godine u američka je kina pušten izvrstan, iznimno napet horor-triler “Posrnuli” (Fallen), koji je prvoklasno režirao provjereni Gregory Hoblit (Iskonski strah, Prava frekvencija) prema scenariju Nicholasa Kazana.

Detektivi Hobbes (Denzel Washington) i Jonesy (John Goodman) dolaze na pogubljenje serijskog ubojice Reesea (Elias Koteas). Neobično Reesovo ponašanje krajnje je loš nagovještaj za iskusne detektive. I doista, ubojstva se uskoro nastavljaju na potpuno jednak način. Hobbes traži pomoć profesorice teologije Grette Milano (Embeth Davidtz), svjestan kako je riječ o slučaju koji prelazi granice njegova iskustva. Profesorica Milano otkriva Hobbesu postojanje potpuno drugačijeg svijeta u kojem oružje neće biti od velike pomoći. Detektiv se uskoro mora suočiti sa silama tame…

Dobitnik Oscara Denzel Washington briljira kao policajac uvučen u neizvjesnu borbu protiv demonskog ubojice. Redatelj Hoblit vješto je zaobišao klišeje i stvorio jedinstvenu priču o borbi dobra i zla.

Goran Čelig