You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Noć vještica 2 Ricka Rosenthala

Godišnjica kinopremijere filma Noć vještica 2 Ricka Rosenthala

Na današnji dan, 30. listopada 1981. godine u američka je kina pušten film “Noć vještica 2” (Halloween II) u režiji Ricka Rosenthala, kojim je i službeno započeo jedan od najdugovječnijih horor-serijala svih vremena. Nastavak je to kultnog filma “Noć vještica” iz 1978. godine slavnog Johna Carpentera, koji je zajedno s Debrom Hill napisao scenarij i producirao ga.

Fabula se nastavlja na radnju prvog filma. Na istu noć, 31. listopada 1978. godine dr. Sam Loomis (Donald Pleasence) još je u potjeri za svojim naizgled nezaustavljivim pacijentom Michaelom Myersom (Dick Warlock), koji nastavlja slijediti Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) do obližnje bolnice…

I u tom je filmu iskorištena maska iz originala, samo što se nakon tri godine stajanja ispod kreveta Debre Hill nakupila prašine i žute boje od dima cigareta budući da je Hillova bila strastvena pušačica. Za razliku od prvog filma, maska izgleda malo okruglija zato što je Dick Warlock, koji je glumio Myersa u drugom dijelu, malo punijeg lica od glumca iz prvog dijela, Nicka Castlea.

Kako je poznato, Carpenter nije želio režirati nastavak svog neočekivanog hita iz 1978. godine pa je producentima preporučio Tommyja Leeja Wallacea. No kada je i on odbio angažman, Carpenter predlaže slabo poznatog Ricka Rosenthala.

Scenarij za nastavak već je bio gotov, ali je u posljednjem trenutku dodatno izmijenjen: Carpenter i Hillova inicijalno su zamislili da se radnja zbiva nekoliko godina nakon one iz prvog filma, a u njemu je Myers trebao progoniti Laurie Strode u zgradi. Također je bilo planirano da se “Noć vještica 2” snimi u 3D-tehnici, ali od toga se naposljetku odustalo.

Goran Čelig