You are currently viewing Godišnjica kinopremijere filma Legenda o gradu tame redatelja Jonathana Liebesmana

Godišnjica kinopremijere filma Legenda o gradu tame redatelja Jonathana Liebesmana

Na današnji je dan, 24. siječnja 2003. godine u sjevernoamerička kina pušten horor-triler “Legenda o gradu tame” (Darkness Falls), koji je režirao Jonathan Liebesman prema scenariju Joea Harrisa, Jamesa Vanderbilta i Johna Fasana. Film je bio nominiran za nagradu Golden Trailer 2003. godine te za nagradu Teen Choice u kategoriji za najbolji horor-triler.

Legenda o Matildi Dixon već 150 godina nadvija se nad gradićem Darkness Falls poput oblaka. Nakon što su je nepravedno optužili za užasan zločin, nevinu staricu jedne večeri masakrirala je poludjela rulja. Legenda kaže da njezin osvetoljubivi duh luta gradom i progoni one koji je vide u mraku. Upravo se to dogodilo mladom Kyleu, jedne noći vidio je Matildu i iako joj je uspio pobjeći, njegova je majka brutalno ubijena. Ili je to bila samo halucinacija? Progonjen bolnim sjećanjima na tu stravičnu noć i mučen krivnjom, Kyle si nikad poslije toga nije dopustio da bude u mraku. Jednog dana dobiva poziv od svoje školske ljubavi Caitlin, čiji devetogodišnji brat Michael ima iste more koje su dovele Kylea na rub ludila. Odlučuje vratiti se u rodni grad i suočiti se s užasom iz djetinjstva koji ga čeka, stvarniji nego ikad…

U glavnim su ulogama Chaney Kley, Emma Caulfield, Lee Cormie, Grant Piro i Sullivan Stapleton, a film je zaradom od 47,5 milijuna dolara prilično nadoknadio troškove snimanja od 11 milijuna dolara.

Goran Čelig